Gramsbergen bereidt zich voor op Lichtstad 2024

Gramsbergen Lichtstad is een begrip in de wijde omgeving! Van 30 augustus t/m 7 september, negen dagen lang feest met een bomvol programma voor alle leeftijden.

Het enthousiasme is al voelbaar onder de inwoners van Gramsbergen en omgeving; buurtverenigingen zijn druk aan de klus voor de straatversiering van de Lichtstadroute, de versierde wagens worden weer van stal gehaald en de kinderen zijn al begonnen met spulletjes verzamelen voor de rommelmarkt. De naam van het feest verwijst naar de met tienduizenden lampjes verlichte en versierde straten. De organisatie is in handen van de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. in samenwerking met de horecaondernemers, tal van verenigingen, vrijwilligers, sponsoren en niet te vergeten de inwoners van Gramsbergen.

Traditiegetrouw wordt Gramsbergen Lichtstad geopend door de mooist versierde straat van het afgelopen jaar. Dit jaar is de beurt aan buurtvereniging De Weiden om het feest te openen met het thema: Vrienden van de Weiden live!

Evenementen

Hier en greep uit alle evenementen die op het programma staan: zondag 1 september tijdens Lazy Sunday wordt de Combibaan omgetoverd tot een gezellig plein met foodtrucks, spelletjes en livemuziek. De INTU Lichtstadloop staat gepland op maandag 2 september en kent een parcours dat dwars door het sfeervolle en verlichte Gramsbergen loopt. Honderden hardlopers kunnen genieten van de mooi versierde straten en worden aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers langs de kant. Het dweilorkestenconcours op woensdag 4 september is een muzikaal evenement waar diverse dweilorkesten het tegen elkaar opnemen. Donderdag 5 september wordt weer gestreden om wie het mooist verkleed is tijdens de thema-avond: Helden en Legendes. Op vrijdag 6 september biedt de braderie en rommelmarkt een heerlijke middag struinen tussen de kraampjes, op zoek naar unieke vondsten. Gramsbergen Lichtstad wordt zaterdag 7 september afgesloten met de jaarlijkse optocht!

Horeca

Naast de activiteiten van Oranjevereniging Gramsbergen e.o. wordt er door de horecaondernemers ook veel georganiseerd. Vele dagen treden er bij de horecagelegenheden goede bands en DJ’s op en daarmee zorgen ze samen met de inwoners van Gramsbergen e.o. voor een fantastische sfeer in het centrum van Gramsbergen.

Volledig programma

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.gramsbergen.nl, via de Lichtstad App of op de Facebook- en Instagrampagina van Oranjevereniging Gramsbergen en omstreken. De organisatie kijkt uit naar Gramsbergen Lichtstad 2024 en hoopt jullie allemaal te mogen verwelkomen in Gramsbergen!


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Fototeam Oranjevereniging Gramsbergen e.o.

Gerelateerde berichten